2014. szeptember 19., péntek

Hogy miért is keves 56 nm?

Nagyon szeretnénk költözni. Jelenleg panelban élünk, mint oly sokan, egy 5. emeleti, 56 nm-es lakásban. Van egy nappali és két fél szoba. Az egyik a hálószobank, a masik eredetileg a húgom szobája volt, amíg Pesten tanult, és itt lakott. Ő màr vidéken lakik, a szobàban most teregetünk, elliptikus trénerezünk (haha), és ott van D. zeneszarszàma. Az a szoba éppen csak akkora, hogy kettőt lépsz benne és faltól falig érsz. Nem mondom, beférne két baba àgy, egy pelenkàzó, és egy kényelmes szoptatós fotel.  De kb ennyi.
Az màr masik kérdés, hogy pl. hovà tennénk egy iker babakocsit? Merthogy Sem erkély, sem külön tároló nincs a lakàshoz. Az konyha is nagyon kicsi, és régi. La van lakva, na. Pl két etetőszék elhelyezése is esélytelen. 
A lakas többi részét szépen felújítottuk, be rendeztük. Alapvetően szeretünk itt lakni, mert nagyon szuper a kégli elrendezése, világos a lakas, normálisak a szomszédok. A hàz màr màs tészta. Koszos, büdös. 
Tudom, sokan nőnek fel panelban, de én akkor is tartok az örökös liftezéstől, (pláne, hogy hetente elromlik) és attól, hogy egy parkban neveljem a gyerekeim. Nem akarom, hogy ez sokaknàl kiverje a biztosítékot, egyszerűen azt akarom ezzel mondani, hogy mindig is egy kertes ház volt az álmom! Talán azert is mert családi házban nőttem fel, jo sok fàval, virággal és munkàval. :) de nagyon szerettük. Szertnék egy kis veteményest, anyukàm féle hazai ízeket tenni majd a családi asztalra.
D. Például panelban nőtt fel, 20 eves kora utan költöztek kertes házba. Nem is tudott mit kezdeni vele, nem nagyon jelentett neki plusz élményt. Ezt is meg tudom érteni. De az évek alatt, benne is egyre inkább feléledt a vàgy egy családi otthonra.
Sok akadálya nincs is a költözésnek, mint az anyagiak. Átlag fizetésből élünk, semmi extra pluszt nem mondhatunk magunkénak. A lakas saját, ha eladnànk milliókat buknànk rajta a 2006-os vásárláshoz képest, még ugy is, hogy màr x dolgot felújítottunk benne. Ott van a dolog masik oldala is, hogy ugyanannyival kevesebbért is lehet venni ingatlant.
Jelenleg nézegetünk. Szimpatikusabb az az opció, hogy megveszünk egy nem egészen befejezettet, esetleg felujitandót és idővel szépen saját elképzelésünk szerint formàljuk. Van is egy hàz, ami mindkettőnknek nagyon tetszik. Ugyanez a kerulet, nehány utcával odébb. Csendes, rövid kis utca, normalis házakkal. Tegnap arra kocsikaztunk és meglestük. Lenne vele tennivaló, Nem is keves. Pl. nincs bevakolva. De minket ez sem zavar, legalább olyan lenne, amilyennek szertnénk. Valószínűleg felhívjuk az ingatlanost és jövő heten megnézzük a hàzat. Az még ingyen van.:) a többin meg agyalunk, hogy honnan teremtjük elő a hiányzó összeget....

7 megjegyzés:

  1. Majdnem én is írhattam volna :) mi félpanelben, 46 m2-en, és kertes házban nőttem fel, ami nagyon-nagyon hiányzik. A baba nálunk is majd a költözés katalizátora :) Szurklok, klassz legyen a ház, és be tudjatok rendezkedni mihamarabb!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagy álmom a kertes ház, és mi is panelban lakunk most:) Kicsit nagyobb 67 nm, és azért költöztünk ide 3 éve, mert akkor kezdtünk a családalapításba, ez már 3 szobás, gondoltuk jöhet a baba, de hát azóta is csak ruhákat szárítunk ott, vasalunk, és vendégeknek van berendezve. Nagy álmom hogy kipateroljam onnan a ruhaszárítót (és a vendégeket:D):) Szóval mi még egy gyerek erejéig biztosan maradunk itt (nyugis, szép és zöld a környezet is), de utána én is imádnám, ha házban tudnánk lakni. Aztán meglátjuk. Mindenesetre szorítok, hogy nektek tuti legyen, amit megnéztek, hiszen Ti duplázódtok!:)

    VálaszTörlés
  3. Én panelban nőttem fel, Férjem kertes házban, én nem tudnék családi házban élni, férjem tud panelban élni :D jó összehangolás :)))))))))))) lényeg a lényeg, hálistennek tudtunk megfelelő ingatlant találni, mert amúgy mi is 57 nm2-esben kezdtünk egy pici babával, de aztán megszületett a 2. kisfiam, majd 2 éve a 3. kisfiunk, és na akkor lett irtó mini a lakás :)
    Úgyhogy eladtuk a régit és vettünk egy újat, szintén csak pár utcával arrébb, de ez már nagy, 81 nm2, simán elférünk, sőt... mivel van egy 30nm2-es pincénk, így kacagva elférünk... Úgyhogy ezt egy kis lélek megérezte, és beköltözött a pociba, decembertől már 4 gyerkőcöt fogunk itt nevelni, ahol 2 hónapja lakunk csak :)))))))))

    Amúgy sajnos nagyon felmentek az ingatlanárak az utóbbi fél évben, hála annak, hogy felröppent a hír tavasszal, hogy lehet hogy visszahozzák a félszocpolt, amire annyian várnak Magyarországon. Persze nem lett ebből semmi... De az ingatlanárak kúsztak felfele, úgyhogy ha lenne (amúgy nincs...) végtelen türelmünk és energiánk, akkor egy újraköltözéssel cca 5 milliót nyernénk a lakáson (áron alul vettük ezt az új lakást).

    Kívánom hogy hamar megtaláljátok a megfelelő Otthont :)))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  4. Kevés bizony az 56nm, totálisan egyet értek. Mi már ketten sem férünk el a saját 68-unkon, mert mivel elég idősek vagyunk nagyon sok a ruhánk, cipőnk (főleg nekem), könyvünk, konyhai cuccunk, táskák, bőröndök. Szóval kész raktár a lakásunk otthon. Én speciel a nagyszobába teregetek amit utálok mert rögtön kupi van.
    Mi építkezni akarunk (vagyis a férjem én csak egy nagyobb lakást szeretnék) dehát olyan döbbenetesek már a telekárak is (pedig nem is Bp-n lakunk hanem egy környező kisvárosban), hogy nem tudom hogy lehet ezt kivitelezni anyagilag.
    Remélem sikerül megvennetek ezt a kis házat, a lassankénti felújítással végülis el lehet lenni, és akkor tényleg olyan lesz ami rátok van szabva.

    VálaszTörlés
  5. Mi nem kertes házra vágytunk, hál istennek egyikőnk sem, viszont szép tágas szobákra. Egy 50 m2-es vidéki panel és egy pesti szuper tetőtéri, hatalmas teraszos, örök panorámás lakásból lett vidéken egy 100 m2-es, négyszobás, két fürdős, konyhás, nagy erkélyes szuper lakásunk, ahol a gyerekeknek is nagy szobájuk lesz, egyelőre közös, Aztán ha szét akarnak költözni, vagy idővel az válna praktikussá akkor is lesz egy plusz szoba erre. Hatalmas háló nekünk....jaj úgy várom hogy beköltözhessünk. Szóval nem kicsi az 56 nm, de két gyerekkel bizony az lesz! Hajrá, hajrá házikó!

    VálaszTörlés