2015. január 6., kedd

Újabb kontroll

Tegnap ismét kedvenc orvosunknal jártunk. Szerencsére kivételesen nem kellett várakozni,,rögtön mehettünk is. Apró örömök. :)
Méhszáj tökéletesen zárt, ez ismét a legfontosabb információ. Az orvos ismét elhűlt a hasam láttán, mondván, hű, szépen fejlődnek ezek a gyerekek. :) megjött a terheleses vércukor eredmeny is, rendben van. Éhgyomri 5,2, 120 perces 7. Ennek annyira nagyon tudok örülni! 
Vérkepem is ok, a szokásos vérszegénység és vas hiány mellett. Vizelet rendben, fehérje sehol. Holnap reggel kezdem a 24 órás gyűjtést es megnézzük abban lesz e valami. 
Az orvos csekkolta a vernyomas naplóm,,és azt mondta, próbáljam meg teljesen abba hagyni a Dopegytet, nézzük meg, emelkedik e. Mondja ezt azért, mert latja, hogy 105 körüli a nyomàsom, és az azért alacsony. Kérdezte szoktam e szédülni, mondtam, hogy sokat. Hàt, kiváncsi leszek. Azt is mondta, hogy hátha lejjebb menne a pulzusom is, ha normál tartományba érne a vérnyomásom. Ezt màr en is hallottam, hogy magas vernyomas hoz alacsony, míg alacsony vernyomas hoz magas pulzus jàr. Érdekes. 
Megbeszéltük, hogy legkésőbb a 32. Héten be kellene fekudnom a klinikára. Ajjaj. Viszont rögtön ajánlotta, hogy nem a pavilonba, hanem intézne nekem egy kisebb szobàt valahol. Díjaznàm az ötletét. A saját fürdőszoba, wc elég csábító. Továbbra is fekvés, pihenés szigorúan. 
Mondtam neki a keményedéseket, azt mondta, normalis, és hogy ezek jóslófàjasok, de nem kell megijedni, szerencsére nincs összefüggésben a méhszaj állapotával. Azt hiszem Ezt mondta. Szedjem a magnerotot, pihenjek. Egyebkent érdekes, mert ha fekszem, semmi bajom, ha mondjuk elmosogatok, ami tíz perc, tuti megfàjdul, bekeményedik a hasam. Ilyenkor lefekszem es jobb lesz. Nem esik jol a séta sem. Kétszer elmentünk sétálni, nem többre mint 10-15 percre, de ugyanez. Szóval amikor szigorú fekvésről beszélt, megnyugtattam, hogy nem is esik jol màs. Sajnos. :/ de ez legyen a legnagyobb bajom, nem igaz?
Csak attól tartok, ha be kell fekudnom a kórházba, ismét felmegy a vernyomasom, es miatt fogjak hamarabb kivenni a lányokat. Jaj,nem  tudom mi lesz..
Szóval, ha minden jol megy, van még itthon hat hetem. Ezalatt mindent készre kell tenni, megvenni, berendezni, előkészíteni. Rohan az ido, most igy erzem, de hàlás vagyok minden napért, amit itthon tölthetek, és amíg a lányok a pocakban lehetnek. Minden nap számít!!!


7 megjegyzés:

  1. Úgy látszik a SoteI-n ez a protokoll. Az én profom is így kezdte már a terhesgondozásom legelején hogy a 32. héten be kell feküdnöm. Ha teljesen panaszmentes vagyok lehet húzni egy-két hetet de inkább erre készüljek. Én elfogadtam, más kérdés hogy a 30. héten befektetett. Viszont az első emeleten, úgy hogy minden négyágyas szobához tartozik egy fürdőszoba, sokkal kellemesebb volt a kórházi lét.Ha szeretsz filmeket nézni, olvasni, vigyél egy jó számítógépet, jó vastag érdekes könyveket, sokkal jobban telik az idő. Minden nap van NST, ikreseknél külön élvezet megkeresni mindkettőt, az legalább napi egy óra elfoglaltság. Ha ismételtetik még egy :-) SZóval ha előre készülsz erre, és nem úgy mint a múltkor váratlanul, minden készen várja a csajokat kb-ra otthon, talán nyugodtabb leszel benn, vagy legalábbis beletörődsz. És akkor a vérnyomásod se fogja bánni.

    VálaszTörlés
  2. Hogy rohan az idő! :) Örülök, hogy minden rendben!!! Tud valaki segíteni, hogy elkészüljetek ezalatt a min. 6 hét alatt, és ne neked kelljen talpon lenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A ferjem mindenben segít, igaz, hogy most ujra dolgozik ket het szabi utan. Anyukám jon, meg anyósék is segítenek, szóval van segítség szerencsére.

      Törlés
  3. Így van, mindennap számít, de azért az nagyon jó, hogy egyre kevesebb van a hátra. És az is milyen jó volna már, ha rendeződne a vérnyomás gyógyszer nélkül is. Sok minden hiányzik még, amit meg kell vásárolni/oldani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvan a ket kisàgy matracokkal, babakocsi megrendelve. Rokonoktól ruhák be gyűjtve. De kb ennyi. Szóval, igen, sokminden kell még. :)

      Törlés
  4. Jó a lényeg végülis rendben van. Egyetértek az előttem szólókkal, ha felkészülsz és tudsz kapni egy helyet hogy legyen fürdőszoba akkor valahogy túlélhető.
    A pulzus vérnyomás én úgy tudom azért mozognak külön, mert a szívverés az ami fel/le viszi a vérnyomás felső (systole-s) értékét. Épp ezért nem is ezzel szoktak annyira törődni, hanem hogy ha az alsó felmegy az a baj, mert azt akkor méri mikor épp nem dobban a szív. Az az "igazi" magas vérnyomás.
    Hála Istennek hogy van életben és aktívan szüleid és anyósodék, bízz rájuk amit csak lehet, ne te pörögj a beszerzéseken.
    Nagyon nagyon drukkolok továbbra is.
    Nem raksz fel egy pocakfotót? Kiváncsi lennék mekkora a lánykák lakhelye.

    VálaszTörlés
  5. Nem akarok okozkodni és paráztatni, de a 120 perces 7-es cukorra nem mondtak semmit? Mert hogy a 60 percesnek a felső határértéke a 7, és ha a 120 perces ennyi, akkor a 60-as minimum 9 körül lehetett, ami azonnali szigorú diéta javasolt (180-200g szénhidrát)… Csak azért szólok, mert az inzulinérzékenység a 32-32. hétig tovább romlik, te meg ha jól emlékszem, még messze nem tartasz ott.

    VálaszTörlés